Schoonmaakdoekjes van Zeiss

In het boek Smartphone Etiquette gaat een hoofdstuk over “Jij en je smartphone”, met daarin het onderwerp “Smartphoneschoonmaak”

Hoe vaak maak jij je smartphone schoon?

Tijdens praten over Smartphone Etiquette en bij lezingen vraag ik altijd wel ergens of met weet hoeveel procent van de mensen hun smartphone meeneemt naar de WC.  De toehoorders knikken dan herkennend en een beetje giechelig. want bijna iedereen doet dat (in het boek staan de cijfers).
De vraag die ik daarna stel komt echter bij bijna iedereen binnen en veroorzaakt een stilte: “En hoe vaak maakt u uw eigen smartphone schoon?”
Je ziet de mensen hardop denken… en het besef “nooit” of “zelden, alleen als hij zichtbaar vies is” komt als een mokerslag binnen. Dit is echt heel erg grappig 😊

Lens wipes

In mijn boek leg ik vervolgens kort uit hoe je je smartphone kan schoonmaken. Dat kan o.a. ook met kant-en-klare schoonmaakdoekjes. Daarnaast zocht ik ook naar iets om mijn lezingen, boek en verhaal te versterken en als klein “hebbedingetje” te kunnen uit delen en kwam daarbij uit op die zelfde schoonmaakdoekjes. Na een zoektocht bij bedrijven in Nederland en buitenland bleken de “lens wipes” van Zeiss veruit het leukste en beste doordat ze inderdaad geen alcohol bevatten (wat schadelijk kan zijn), goedkoop in aanschaf zijn, klein zijn om mee te nemen en per stuk verpakt zijn (gebruiksgemak), Zeiss een betrouwbaar merk is en er zelfs, bij een aantal, een smartphone op het zakje staat.

Zeiss

Doordat ik de doekjes met het plaatje van een smartphone erop wilde hebben (en niet die met een bril erop) heb ik contact opgenomen met Zeiss en gevraagd waar ik specifiek die lens wipes kon bestellen. De mevrouw van de Customer Care was erg geinteresseerd in het verhaal en ik kreeg als service de eerste 1000 van die doekjes gratis opgestuurd! Leuk!! Daar kan ik wat mee 🙂

 

©Smartphone Etiquette – M.L. de Haan 2020

Plaats een reactie