Covid-19

En toen volgde er een rare periode… het corona-virus Covid-19 was bezig met zijn reis over de wereld en alles en iedereen op onze hele aardkloot moest er aan geloven. Opeens waren alle waarden en normen, die eerder zo normaal leken, volkomen anders. Voor iedereen heeft dat impact gehad. Voor de ene grote gevolgen, voor de andere wat kleinere, voor een enkeling alleen maar last, voor nog een andere kansen. Feit is, dat alles opeens anders was.

Persberichten aangehouden

Zo ook de lancering en verloop van het publiceren van mijn boek Smartphone Etiquette. Eigenlijk had ik de persberichten zullen versturen op dinsdag 17 maart, de dag dat de minister president Mark Rutte zijn toespraak gehouden heeft en het land voor een groot deel op slot ging. Wat had het voor een zin om dàn persberichten te versturen? Wie zou er zin hebben in een boek als de hele wereld op zijn kop staat.

Lancering gecancelled

Ook de lancering op 3 april ging natuurlijk niet door. Alles werd geannuleerd. Het Borghuis, de bijeenkomst, de burgemeester zei af. Allemaal logisch en te begrijpen. De verkoop van Smartphone Etiquette kwam, zonder pers en aandacht toch niet op gang en we besluiten de lancering uit te stellen naar een moment dat dat weer kan. Dus ook de lezingen die ik wilde gaan geven gingen niet door. Ook die mogen nu niet en kunnen pas later weer doorgaan.

Bovendien gebeurde er nog meer…

Nog een obstakel

De uitgever Het Boekenschap ging door de Corona failliet en het was zelfs even heel spannend of ik mijn boeken, die daar voor het grootste deel opgeslagen stonden, wel terug kon krijgen. Gelukkig is dat allemaal met een sisser afgelopen, regelde de curator alles bijzonder vlot, kon ik de boeken na een paar weken ophalen en heb ik er alleen financiele schade van ondervonden. Het Boekenschap kon gelukkig een doorstart maken, waardoor ook boek en ISBN aan elkaar gekoppeld bleven staan en daardoor kwam alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht!

Frisse start

Nu, na 1 juli, is alles weer wat losser is en de mogelijkheden weer beter worden ben ik me aan het beraden gegaan hoe verder. Ik krijg hulp van Marjo van Lijssel bij het zoeken naar publiciteit en we hebben een nieuwe lanceringsdatum gekozen: 22 augustus! Het gaat weer beginnen, yeahhhhhhhh!

©Smartphone Etiquette – M.L. de Haan 2020

Plaats een reactie